top of page
  • Peter Rindoš

Kraj rozdelil tisícky eur

Kraj rozdelil tisícky eur. Časť peňazí sa ujde aj žiadateľom v Staroľubovnianskom okrese. V tabuľkách nižšie prinášame podrobnejší prehľad.

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja na svojom ostatnom rokovaní rozdeľovali dotácie. Tie smerovali do viacerých oblastí, vrátane kultúry a športu.


UŠLO SA VIACERÝM OBCIAM A FARNOSTIAM

V programe na podporu športu zaujala spomedzi vybratých najvyššia dotácia pre obecnú spoločnosť z Lesnice. Tá pôvodne žiadala o 10-tisíc, napokon si prilepší deviatimi tisíckami eur. Za peniaze plánuje oplotiť tenisové ihrisko.

V programe na podporu kultúry sa spomedzi úspešných žiadateľov ujde najviac farskému kostolu sv. Mikuláša v Starej Ľubovni (na fotografii). Ako sme už viackrát informovali, na jeho komplexnú rekonštrukciu sú potrebné státisíce eur, aj preto zvažuje farnosť možnosti úveru. Z kraja tentoraz získa sumu sedemtisíc eur, hoci pôvodne žiadala, podobne, ako chata na Zamagurí 10-tisíc eur. Podľa zverejneného zoznamu dorazia peniaze do viacerých obcí a farností, prinášame ich podrobnejší prehľad.

foto: archív ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 18 (12. máj 2021)

bottom of page