top of page
  • Peter Rindoš

Hráč mesiaca v Španielsku! Drahovský po návrate z reprezentácie zažiaril proti Barcelone

Komplikácie s presunmi a tisícky kilometrov v priebehu pár dní. Staroľubovňan Tomáš Drahovský sa na prelome januára a februára poriadne nacestoval. Dôvodom boli povinnosti vo futsalovej reprezentácii. Ohromujúca správa ale prišla v ostatných dňoch po návrate do jeho klubu Santa Coloma. Náš kapitán strelil Barcelone dva góly a Španieli ho vyhlásili za hráča mesiaca!


SKLAMANIE Z VÝSLEDKOV REPREZENTÁCIE

Z naplno rozbehnutej španielskej ligy sa kapitán Slovenska najprv hlásil na zraze futsalovej reprezentácie v Poprade. Odtiaľ si to so spoluhráčmi namieril na kvalifikačný zápas do Azerbajdžanu. Naši tam prehrali proti tímu plnom naturalizovaných Brazílčanov 4:1. Škoda, lebo ešte tri minúty pred koncom bol stav nerozhodný. Oveľa väčším sklamaním bola domáca remíza 4:4 proti Moldavsku. „Treba priznať, že z týchto dvoch zápasov sme očakávali viac ako jeden bod. Do Azerbajdžanu sme išli bez troch dôležitých hráčov, ale vedeli sme, že je v našich silách minimálne uhrať remízu. Bohužiaľ, o víťazstvo sme prišli v posledných minútach. V domácom zápase s Moldavskom sme chceli jednoznačne zvíťaziť, ale nakoniec sme zachránili bod v závere, keďže sme prehrávali 4:2. Našťastie máme aspoň bod a sme stále v hre o postup,“ zhodnotil úvod kvalifikácie Tomáš Drahovský.


PRESADIL SA V OBOCH ZÁPASOCH

V obidvoch zápasoch bol 28-ročný hráč jednoznačne najvyťaženejším hráčom Slovenska. Z palubovky takmer neschádzal. „Vedel som, že pri neúčasti dôležitých hráčov budem ešte viac vyťaženejší ako obvykle. Fyzicky sa cítim dobre. Mám výhodu, že v Španielsku sa celý čas hrá a trénuje, takže som dobre pripravený. Pravda, odohrať takmer celé dva zápasy v priebehu 4-5 dní nie je vôbec jednoduché,“ poznamenal strelec, ktorý ani tentoraz neostal svojej povesti nič dlžný. Ako jediný Slovák sa dokázal presadiť v obidvoch zápasoch. Ako správny, napriek nevydarenému úvodu kvalifikácie zbrane dopredu neskladá. „Ak chceme byť úspešní, musíme vyhrať obidva najbližšie zápasy (proti Grécku – pozn.). Je dôležité poučiť sa z chýb a dobre sa pripraviť.“



LETY MUSEL PREKLADAŤ

Popri reprezentačných povinnostiach sa Tomáš nevyhol viacerým komplikáciám pri presunoch medzi štátmi, dôvodom je celosvetová pandémia. Všetko to začalo ešte pred jeho príchodom zo Španielska. „Nie je jednoduché si cestu plánovať, pretože každá krajina i letecká spoločnosť má vlastné pravidlá. Zažili sme to pri odlete z Barcelony, keď nás nechceli pustiť do lietadla pre zmenu pravidiel od holandskej spoločnosti. Tá o ničom ani neinformovala. Nakoniec sme let museli presúvať na ďalší deň. Aby toho nebolo málo, tak pri ceste naspäť nám zrušili let, a tak sme opäť museli nájsť inú alternatívu, preto aj do Španielska sme prišli o deň neskôr,“ prezradil.  


NA OTOČKU V STAREJ ĽUBOVNI

Počas krátkeho pobytu na Slovensku Tomáš veľa nestihol. Ako-tak mu nahral zraz v neďalekom Poprade, kedy si mohol dovoliť aspoň na chvíľu navštíviť Starú Ľubovňu. „Toho času veľa nebolo, ale som rád, že sa našlo pár ľudí, ktorí ma aspoň na chvíľku prišli pozdraviť. V Starej Ľubovni som bol pre priateľku a vyzdvihnúť si pár vecí,“ priblížil futsalista, ktorý po presťahovaní sa so svojimi najbližšími, žije už nejaký čas v Čechách. „V Prahe som mal možnosť, aspoň na pár hodín vidieť všetkých členov rodiny. Rád by som s nimi strávil viac času, ale môj harmonogram to, žiaľ, nedovoľoval,“ povedal náš legionár,


VYRADENIE BARCELONY A HONOR HRÁČA MESIACA

Tomáša čakal krátko po príchode do Španielska ďalší zápas La Ligy. Jeho Santa Coloma tentoraz cestovala na palubovku vedúceho Levante. Hoci Slovákov tím prehral 5:4, fanúšikov Tomáša Drahovského mohli potešiť jeho dva strelené góly. S 15 zásahmi sa tak delil o prvé miesto v tabuľke strelcov.

Úspešný strelec následne žiaril aj v zápase Španielskeho pohára proti víťazovi európskej Ligy majstrov. Jeho tím v ňom vyradil FC Barcelona 3:1 a práve Tomáš zaznamenal dva góly. Proti známej značke viackrát skóroval aj v minulosti, raz sa mu dokonca podaril hetrik. Po ostatnom pohárovom zápase prišla následne skvelá správa. Slovenský reprezentant sa stal v Španielsku futsalistom mesiaca január! "Veľká pocta pre mňa," okomentoval ocenenie.

Peter Rindoš, foto: futsalslovakia, archív TD


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 5 (10. február 2021) a následne aktualizovaný






bottom of page