top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Futbalisti vykročili do novej sezóny dvoma víťazstvami

Updated: Aug 13, 2021

Futbalisti Starej Ľubovne zažívajú úspešný štart do novej sezóny štvrtej ligy. Po víťazstve v prvom zápase proti Medzilaborciam 4:1 uspeli aj na súperovej pôde. Na ihrisku Demjaty, aj s bývalým reprezentantom Stanom Šestákom vyhrali opäť rozdielom triedy 0:3.



V neúplnej tabuľke štvrtej ligy Sever patrí Staroľubovňanom tretie miesto. Na konte však majú o zápas menej, keďže úvodné kolo neodohrali po tom, ako ich o to požiadali Župčany, ktoré pracovali na kompletizovaní kádra, MFK ADV vyhovel.


Úspešný úvod potešil trénera

Pre MFK ADV bolo vystúpenie proti Medzilaborciam mimoriadne dôležité. Posilnený káder pod vedením nového trénera potreboval potvrdiť svoje kvality nielen na papieri, ale aj na ihrisku. „Potrebovali sme vydarený štart, a to sa nám podarilo. Môžem povedať, že som veľmi spokojný, už úvodný zápas nám ukázal veľa, čo sa týka ofenzívy, aj defenzívy. Dovolím si povedať, že Medzilaborce patria medzi hlavných ašpirantov na popredné priečky, preto veľká vďaka patrí všetkým chlapcom. Teším sa, že moje prvé vystúpenie v Starej Ľubovni dopadlo úspešne,“ povedal nám po domácom zápase Jozef Kukulský, ktorý prišiel z Bardejova.



Posilnený káder Starej Ľubovne zatiaľ plní očakávania.


Hetrik Kristiána Tinatha

Proti Medzilaborciam zažiaril v tíme domácich útočník Kristián Tinath. Posila z Plavnice pomohla k plnému zápisu troma strelenými gólmi. „Bola to práca celého mužstva a spoluhráčov, bez ktorých by tie góly nepadli. Podstatné je, že sa vyhralo a dúfam, že to takto bude pokračovať aj naďalej. Dôležité je, aby sme sa víťazstvami približovali k nášmu cieľu byť čo najvyššie,“ povedal autor hetriku.


V Demjate rozhodla smršť v druhom polčase

Do Demjaty, za ktorú nastúpil aj miestny rodák a bývalý slovenský reprezentant Stanislav Šesták, cestovali Staroľubovňania už v pozícii favorita. Najmä v prvom polčase to bol pomerne vyrovnaný futbal. Hostia v ňom síce pôsobili kombinačne i technicky zdatnejšie, napokon však boli radi, že domáci v jeho závere nevyužili čistú príležitosť po štandardnej situácii. Väčšia kvalita sa napokon prejavila v druhom polčase. Za hostí strieľali góly všetky posily. Ako prvý otvoril skóre v 63. minúte krídelník Lukáš Tóth a o necelých desať minút ho napodobnil nádherným gólom aj striedajúci Filip Vojtek. Streleckú smršť zavŕšil v 79. minúte Filip Serečin, ktorý tak skóroval aj v druhom zápase za sebou.

Stano Šesták s deviatkou odohral za Demiatu celý zápas.


Proti lídrovi

V treťom zápase sezóny sa Stará Ľubovňa predstaví znova pred svojimi fanúšikmi. V nedeľu 15. augusta od 16.30 hodiny privíta vedúci tím súťaže Záhradné, ktoré v troch zápasoch nestratilo ani bod.


VÝSLEDKY

MFK ADV Stará Ľubovňa – Medzilaborce 4:1 (2:0)

Góly domácich: K. Tinath, Serečin.

Demjata – MFK ADV Stará Ľubovňa 0:3 (0:0)

Góly hostí: Tóth, Vojtek, Serečin.


foto: mfk adv sl, archív

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č.29 (11. august 2021)

bottom of page