top of page
  • Peter Rindoš

Florbalistom nevyšiel úvod súťaže, pozitívom bol päťgólový uragán

Florbalistom Falcons Stará Ľubovňa nevyšiel vstup do novej sezóny prvej ligy ani v domácej premiére. Uplynulú sobotu najprv podľahli Banskej Bystrici 4:6 a na druhý deň nestačili ani na silnú Detvu po výsledku 7:11. V tíme veria, že po rozpačitom úvode sa v ďalších zápasoch hráči naštartujú.


Po prehre v samotnom úvode druhej najvyššej súťaže v Žiline si chceli domáci hráči napraviť chuť proti nováčikovi z Banskej Bystrice. V menej výraznom zápase síce neboli horším mužstvom, hostia ich však školili v efektivite.

Nepodarený štart chceli domáci odčiniť v nedeľu proti silnej Detve. Tá skončila v minulej sezóne druhá, o dve priečky pred Starou Ľubovňou. „Bol to výkon, aký bol, zdá sa, že Detva nám nejak nesedí, treba veriť, že raz to prelomíme,“ poznamenal domáci brankár Vladimír Pacola, ktorý napriek nádielke inkasovaných gólov držal svoj tím viacerými zákrokmi.


Nevídaný uragán domácich

Hostí posadili na koňa rýchle góly v úvodoch prvých dvoch tretín. Z ich strany to bolo o lepšej koncentrácii, kvalite, ale tiež o šťastí. „Nezachytili sme začiatky tretín a potom sa to už s nami viezlo,“ priznal domáci gólman.

V úvode tretej tretiny svietilo z pohľadu domácich na ukazovateli hrozivé skóre 2:10. Vtedy iba málokto predpokladal, že domáci každú chvíľu spustia ohromný uragán. V priebehu šiestich minút strelili päť gólov! „Potvrdilo sa nám, že hrať a dávať góly vieme. Verím, že nám to pomôže odraziť sa do ďalších zápasov. Takže pre nás bola aspoň táto fáza pozitívna,“ povedal jeden z najproduktívnejších domácich hráčov Jozef Šatala. „Ak by sme takýto výkon podávali od začiatku, zápas mohol byť celkom iný, žiaľ, stalo sa,“ dodal V. Pacola.


Hráč súpera: Uspokojili sme sa

Hostia boli s víťazstvom spokojní. Pochopiteľne, najviac ich škrela nezvládnutá tretia tretina, kedy spomínaný päťgólový uragán Starej Ľubovne zastavili až záverečným gólom do prázdnej brány. Domáci už v tom čase zvolili vabank, kedy brankára nahradili hráčom v poli. „Hra nám celkom išla, no v tretej tretine sme sa asi uspokojili. Škoda, lebo dovtedy sme to zvládali naozaj dobre a bez problémov,“ hodnotil hosťujúci útočník Jaroslav Kucej, ktorý patril v zápase k najproduktívnejším.


Získajú body v Bratislave?

Najbližšie sa Falconi predstavia v prvý októbrový víkend v dvoch zápasoch v Bratislave. Tam už by mohli nazbierať aj prvé body. „Je pravda, že úvod nám nevyšiel, v tíme je však istá prestavba kádra i systému hry. Zatiaľ sa zaoberáme aj trénerskou otázkou, uvidíme, či sa dohodneme s Radom Sekelským, ktorý bol v doterajších zápasoch pri nás,“ povedal J. Šatala, ktorý má okrem pozície hráča na starosti aj manažment okolo klubu.

Z doteraz nepodarených výsledkov nezúfa ani gólman Falconov. „Do zápasov ideme naďalej naplno, hlavne veríme, že do play-off sa prebojujeme, pretože toto je náš hlavný cieľ,“ zakončil V. Pacola.


Peter Rindoš, foto:

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 35 (21. september 2022)







bottom of page