top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Finále čisto poľskou záležitosťou

Updated: Jul 2, 2020


DSC_0078

V prvú februárovú sobotu patrila športová hala mladým futbalovým nádejam. MFK Stará Ľubovňa zorganizoval tradičný medzinárodný futsalový turnaj Stará Ľubovňa Cup 2019 pre hráčov narodených v roku 2008. Hralo sa v dvoch skupinách, zápas trval 15 minút, víťazi si vo finále zahrali o víťaznú trofej, druhí v poradí o bronzové medaily a ostatní o umiestnenie.


Do A skupiny vyžrebovali družstvá UKS Sokoliki Stary Sacz, Janočko Academy Košice, FK Poprad bieli, Partizán Bardejov modri a MFK Stará Ľubovňa červení. Skupinu vyhrali a do finále postúpili mladí futbalisti zo Starého Sacza, ktorí prišli do Ľubovne výborne pripravení, súperom nastrieľali 14 gólov predvádzali peknú kombinačnú hru. Tesne za nimi skončili Košičania z Janočko Academy, ktorí sa úrovňou hry vyrovnali poľskému súperovi a ako jediní ho v skupine zdolali.  Skupinu B tvorili tímy UKS 6 Jaslo, Sandecja Nowy Sacy (obidva z Poľska), Partizán Bardejov červení, FK Poprad modrí a MFK Stará Ľubovňa žltí. Aj túto skupinu vyhrali poľské nádeje UKS Jaslo a postarali sa tak o poľské finále. Ľubovnianske tímy obsadili zhodne posledné miesta v skupinách a zahrali si o 9. priečku. Úspešnejší boli červení, ktorí zdolali žltých tesne 2:1. „Tento turnaj bol pre nás prípravou, skúšame nových chlapcov z iných družstiev, dali sme šancu všetkým. Nám tentoraz vôbec nešlo o výsledky, chceli sme, aby sa chlapci trošku zohrali a videli, ako kvalitatívne na tom sme. Pre nás je dôležitá príprava na hru na tráve, kde je na trávniku 11 hráčov a chceme, aby sa všetci dobre pripravili, preto dostali príležitosť ukázať sa všetci. Vôbec teda nebolo podstatné umiestnenie, ale aby sa ukázali pred rodičmi,“ vysvetlil mládežnícky tréner Miroslav Furtkevič, podľa slov ktorého sa kat. 2008 skladá nanovo, lebo je tam málo chlapcov. „A preto každý prípravný zápas, každý turnaj ich posúva dopredu a verím, že to bolo tak aj v tomto.“


Ľubovňa Cup 2019 DSC_0140

Žltý tím Starej Ľubovne podľahol v tomto zápase Sandecii N. Sacz (v pruhovaných dresoch) 0:1.


Text: J. Petrus, foto: J.Petrus, Mario Veverka

Viac sa už, podobne ako o turnaji U10 a výnimočnom výkone M. Fröhlicha, dočítate v aktuálnom čísle ĽN, ktorí je v predaji do 25. februára 2019.


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.


bottom of page