top of page
  • Peter Rindoš

Dvojica Staroľubovňanov uspela s reprezentáciou: Marek Karpiak si pripísal dve nuly!

Updated: Mar 12, 2021

Futsalisti Slovenska zvíťazili v dôležitých zápasoch proti Grécku s celkovým skóre 11:0. Okrem tradičnej opory Tomáša Drahovského mal na dvoch kvalifikačných výsledkoch veľkú zásluhu najmä brankár Marek Karpiak. Staroľubovňan tak oplatil trénerovi dôveru v plnej paráde.

V drese Slovenska Marek Karpiak (hore, prvý zľava) a Tomáš Drahovský (hore, štvrtý zľava).


Reprezentácia stojí v aktuálnom cykle pred veľkou výzvou. V spoločnosti favorizovaného Azerbajdžanu, ale i Moldavska a Grécka sa chce prebojovať na Majstrovstvá Európy. Po prehre u súpera v Ázii a sklamaní pri remíze doma proti Moldavsku prišli na rad konečne výhry. Grékov sme najprv zdolali doma 6:0 a v nedeľu sme zvíťazili v Aténach 5:0. V bráne Slovenska dostal v obidvoch zápasoch dôveru Marek Karpiak. Dve nuly, samozrejme, potešili. „Na Grécko sme sa pripravili najlepšie, ako sme mohli. Videli sme ako hrajú, čo majú dobre a naopak, kde vieme udrieť. Chalani odviedli výbornú prácu, za ktorú im ďakujem,“ povedal nám Staroľubovňan, ktorý začínal medzi futbalistami.


PO GÓLOCH TRÉMA ODPADLA

Tréner Marián Berky v jednom z rozhovorov pred dvojzápasom priznal, že o poste v bránkovisku uvážlivo rozhoduje. Voľba pre Mareka Karpiaka sa napokon ukázala ako šťastná. „Som rád, že tréner mi dal dôveru, chcel som mu to, samozrejme, oplatiť. Aj keď som veľa práce nemal, podarilo sa mi udržať čisté konto a za to som rád,“ poznamenal. Ako ďalej Marek priznal, pred úvodným zápasom ním trochu lomcovalo. „Trošku tréma bola, ale to patrí k tomu. Po prvom a druhom góle som si vydýchol a veril, že to už zvládneme.“

Okrem Mareka sa už tradične do diania v reprezentácii zapísal aj Tomáš Drahovský. Jeden z najlepších strelcov španielskej ligy tentoraz viac na góly prihrával. V dvojzápase si na konto pripísal jeden zásah, keď otváral gólový účet stretnutia v Grécku.


rin, foto: futsalslovakia, archív


Slovensko – Grécko 6:0 a Grécko – Slovensko 0:5

Slovensko: Marek Karpiak - Rick, Kozár, Zaťovič, Tomáš Drahovský (Oberman -  Rafaj, Serbin, Směřička, Zdráhal, Kyjovský, Doša, Ševčík, Turek)


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 9 (10. marec 2021)


bottom of page